Eindexamenkado cuba

Hoe leuk is het om met je kind een mooie reis naar Cuba te maken nadat hij/zij heeft moeten ploeteren voor het eindexamen. Een schitterende ervaring om nooit te vergeten. Touren in een cabriolet oldtimer, canopy in prachtige natuurgebieden, paardrijden door de tabaksplantages, parelwitte verlaten strandjes en zwemmen met dolfijnen. Alles is inclusief!

Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt zoals benoemd in het programma
Overnachtingen in hotel Iberostar Bella Costa, Varadero, op all-inclusive basis
Zwemmen met dolfijnen zoals benoemd in het programma
Oldtimer cabriolet sightseeing tour
Paardrijden door de tabaksplantages o.l.v. een gids (3 uur)
Bustickets – incl. reserverings- en administratiekosten- zoals benoemd in het programma
Privé transfer van Las Terrazas naar hotel Bella Costa in Varadero
Privé transfer van Varadero naar de luchthaven van Havana
Retour privé transfer van luchthaven Havana naar casa in Havana
Retour privé transfer van en naar Cayo Jutias
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)
Administratiekosten visum a € 15,–
Examenkado: Canopy ca CUC 25,–

Exclusief
Intercontinentale vlucht
Visum (via Cumlaude: visum: € 30,–)
Transfer van busstation naar casa particular
Reis- annuleringsverzekering
Entreegelden

Dag 1+2+3: Havana

Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze vertegenwoordiger die jullie naar het prachtige ‘mafia hotel’ Sevilla, in het hart van het oude centrum van Havana, brengt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een leuke casa particular in la Habana Vieja.
Dankzij de gunstige ligging van het Hotel Mercure Sevilla, vlakbij de elegante boulevard Paseo del Prado en in de buurt van talrijke cafés, restaurants en theaters, bevind je je in het hartje van het sociale en culturele leven van Havana.


Hotel Mercure Sevilla

Het hotel heeft een rijke, gevarieerde en inspirerende geschiedenis. De eerste steen werd gelegd in 1880, maar het hotel werd pas in 1908 officieel geopend. De architecten die het pand hebben ontworpen vonden inspiratie in de Moorse lijnen van de entree van de beroemde Leeuwenhof van het Alhambra in Granada, in Spanje. Deze stijl vind je terug in de bogen, zuilen en de overvloedige mozaïek. Aan het begin van de jaren 1940 werd het hotel beheerd door een Uruguayaanse gangster van Italiaanse origine, die onderhandelingen dreef met Lucky Luciano en Santos Traficante (vader). Er wordt verteld dat Al Capone in dit hotel verbleef.

Onder de figuren van internationale faam die in het Hotel Sevilla overnacht hebben, bevinden zich Enrique Caruso en de controversiële Josephine Baker. Er wordt wel verteld dat toen het Hotel Nacional de toegang weigerde aan deze wereldberoemde zangeres vanwege haar huidskleur, hotel Sevilla de rode loper voor haar uitrolde en haar uitriep tot eregast.

Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land.

De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken.
Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen hebben wij een leuke sightseeing tour met een heuse oldtimer cabriolet. Jullie kunnen tijdens jullie verblijf ook salsa danslessen nemen. Graag verbinden wij jullie aan de dansschool waarmee wij samenwerken.

Dag 4+5+6: Viñales

Vandaag nemen jullie rond de middag de lijndienstbus naar Viñales. Deze dagen kunnen jullie van de gelegenheid gebruik maken om de schitterende omgeving te verkennen. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties. Jullie logeren in een prachtige casa particular middenin dit prachtige dorpje. Wij hebben een leuke tour te paard, dwars door de tabaksplantages, voor jullie geregeld. Dé leukste manier om de omgeving te verkennen.

Dag 6 Excursie Cayo Jutias

Op dag 6 hebben wij privé vervoer naar het prachtige Cayo Jutias voor jullie geregeld. Cayo Jutías is een schiereiland in het westen van Cuba en ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Viñales. Vanaf het begin van het schiereiland loopt de weg voor een groot deel over een aangelegde dijk. Aan de ene kant zie je een meer met aan de andere kant dikke mangrovebossen en aan de rechterzijde heb je de open zee.

Een leuk stuk om te rijden, waarbij je vanuit je achteruitkijk spiegel de bergen van de Viñales vallei langzaam kleiner ziet worden. Je kunt onderweg stoppen bij één van de verlaten en meest idyllische strandjes van Cuba maar uiteindelijk rijd je door het einde waar je een restaurant met terras vindt. Bij het restaurant zijn ruimtes om je eventueel om te kleden en zelfs te douchen, om vervolgens heerlijk aan het strand te gaan liggen en te genieten van de rust en de zon. Het strand is slechts enkele meters breed en ongeveer 3 kilometer lang. Vanwege de relatief afgelegen locatie is het doorgaans erg rustig. Dat betekent niet dat je jezelf hoeft te vervelen. Je kunt hier bijvoorbeeld een kajak of waterfiets huren of één van de snorkeltourtjes, met een motorbootje, boeken. Aan het einde van de dag, worden jullie weer in Vinales gebracht.

Dag 7: Soroa-Las Terrazas

Vandaag reizen jullie met de bus naar Las Terrazas, een dorpje tussen Viñales en Havana wat zich bevind in een prachtig natuurgebied; Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo’n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Je kunt hier tevens prachtige wandelingen onder begeleiding van een gids maken. Wij hebben voor de geslaagde een canopy tour geregeld. Dit bieden wij graag aan.

Hotel Moka

Jullie verblijven in het mooie 4* hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka’s ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten.

Dag 8+9+10: Varadero

Voor vandaag hebben wij privé vervoer van Las Terrazas naar Varadero voor jullie georganiseerd. Deze brengt jullie naar het leuke hotel 4* sterren hotel Iberostar Bella Costa. Bella Costa is gelegen op een natuurlijke klif aan het beroemde strand van Varadero en wordt omgeven door een intieme sfeer en prachtige groene tuinen die van dit hotel een ideaal vakantieoord maken.

Overal in het resort zijn open of overdekte terreinen voor sport te vinden en er is een groot zwembad aanwezig. Op het strand kun je genieten van de zee, watersporten beoefenen, proeven van de heerlijke Cubaanse en internationale gerechten in het grillrestaurant, en verfrissende cocktails en verschillende drankjes nuttigen. Jullie verblijven hier op all-inclusive basis.

Dag 9: Dolfijnen experience

Op dag 9 hebben wij een supergave dolfijnen experience voor jullie gepland. Jullie worden ’s ochtends opgehaald en naar Marina Gaviota gebracht, gelegen op de kop van het schiereiland Varadero. Hier gaan jullie aan boord en varen naar Cayo Blanco, één van de vele tropische eilandjes die behoren tot de Cubaanse archipel. Tijdens het zeilen zijn drankjes, cocktails en snacks zowel verkrijgbaar, als inclusief en omdat overal op Cuba wel ergens muziek klinkt, is het hier aan boord niet anders.

Uiteindelijk meren jullie aan bij Rancho Cangrejo (Krab Ranch); een natuurlijk, open zee-dolfinarium en afgebakend stukje oceaan. Eigenlijk is het meer een aqua circuspiste want de dolfijnen zijn ware acrobaten. Het (circus) spektakel duurt 30 minuten en bestaat uit acrobatiek, knuffels en dikke zoenen: samen met jou. Het is de meest intensieve manier om één-op-één contact te hebben met deze bijzondere dieren, met hen te stoeien en te wensen dat dit moment nooit voorbij zal gaan. De totale duur van de excursie is ca vier uur. Bij terugkomst kunnen jullie nog even heerlijk relaxen bij het zwembad of het strand van jullie hotel.

Dag 11: Havana airport

Vandaag haalt onze chauffeur jullie weer op uit Varadero en brengt jullie naar de luchthaven van Havana vanwaar jullie weer terug vliegen naar huis.

Dag 12: Aankomst